Homenatge al cardenal Vidal i Barraquer

El diumenge, dia 2 de setembre, a l’antiga presó de Montblanc, actual Centre d’Interpretació Rupestre, es va presentar la reedició del llibre «Vidal i Barraquer, Cardenal de la Pau» de Mn Ramon Muntanyola, amb aportacions del P. Josep Massot i editat per publicacions de l’Abadia de Montserrat.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions de l’exconseller montblanquí Josep Gomis i Martí; l’alcalde de la vila, Josep Andreu i el presentador del llibre, l’exconseller de cultura Joan M. Pujals, i amb la presència del plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras; l’abat de Poblet, P. Octavi Vilà; l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el comissionat dels actes de l’Any Vidal i Barraquer de Cambrils, Josep Maria Panicello, a més d’alguns familiars directes del cardenal.

En cloure els parlaments es va descobrir i beneir la placa commemorativa a la mateixa cel·la de l’antiga presó, on va ser retingut el cardenal Vidal i Barraquer l’any 1936, i en la que es pot llegir «Francesc Vidal i Barraquer, cardenal de la pau, fou retingut en aquest edifici, que antany fou presó, el dia 23 de juliol de 1936, en sortí l’endemà passat, camí de l’exili, on traspassà el 1943». En aquest mateix espai també es pot contemplar un nou plafó ceràmic obra de Núria Albà i Lluís Solé en el qual, a través dels elements que hi apareixen i els colors, alguns trets significatius de la vida del cardenal.