Tot a punt!… i tu?

Tot a punt! Així crec que ens trobem en aquest inici de curs com a parròquia. Ens disposem a iniciar un nou curs parroquial, tot i que la vida parroquial mai no s’atura.

Passats aquets dies d’estiu sembla que tot busqui tornar a agafar un ritme compassat i harmònic. I és per això que cal planificar com volem que els propers mesos es despleguin en la nostra vida.

Tornar a establir hàbits és una oportunitat per redefinir-los i és per això que us convido a fer un anàlisi senzill, observar les diferents dimensions de la vida, analitzar quanta vida hi dedico a cadascuna, i si és necessari reajustar quelcom.

Observar les diferents dimensions de la vida pot ser tasca gens senzilla, per poder-ho fer hem de identificar-les. Quines són? Doncs podem tenir en compte diferents criteris. Us proposo analitzar-ne cinc a la llum de les cinc dimensions de la parròquia (que no deixa de ser un organisme viu com nosaltres). Per tant hem d’observar com anem en relació amb Déu (espiritualitat), en relació amb la família (fraternitat), amb relació amb els altres (caritat), en relació amb tu i el teu creixement (discipulat) en relació al propòsit de la teva vida (missió).

Un cop identifiquem aquestes cinc dimensions, fem un joc ben senzill, mirem quins moments de la setmana dedico a viure aquestes dimensions. Segurament observaràs que hi ha moltes hores que no saps identificar en cap d’aquestes dimensions, per exemple dormir, o treballar, o… si és així et prego que hi pensis una mica més. Ja que no hi ha moment del dia, fem el que fem, que no haguem de trobar-li un sentit a raó del nostre ser com a persones. Si tot ho faig jo, no podem no trobar sentit en allò que faig.

Fet aquest petit exercici d’observació, identificació i anàlisi. La pregunta és senzilla: observo algun desajust? Hi ha dimensions de la meva vida que descuido o cuido poc? Si és així, pot ser que la meva vida estigui descompensada i això pugui ser la causa de cansaments, mals humors, desorientacions….?

A la Parròquia, com a gran família que som, estem al teu costat per acompanyar-te. Entre tots hem dissenyat un curs on puguis trobar eines per alimentar la teva espiritualitat: “Temps de Pregària”, el grup de pregària, les celebracions litúrgiques setmanals i del diumenge (no hi ha res que puguis substituir la potència del diumenge),… Hem dissenyat un curs on puguis trobar eines per alimentar la teva vida familiar i fraterna: acompanyament personal, diumenges amb família, pelegrinatges, catequesi d’infants,… Hem dissenyat un curs on puguis trobar eines per alimentar la teva caritat: a través de l’acompanyament a gent gran, el voluntariat social, la participació en campanyes caritatives,… Hem dissenyat un curs on puguis trobar eines per alimentar el teu creixement personal: a les Petites Fraternitats, al Curs bíblic, activitats culturals… Hem dissenyat un curs on puguis trobar eines per alimentar la teva missió: a través d’Alpha, com a catequista o animador, com a lector o voluntari a santa Maria,…

Crec que la Parròquia estem a punt per un curs ple de vida… i tu?

Mn. Simó Gras i Solé

el Plebà.